• +381 15 306 110
  • +381 15 335 110 --
  • +381 15 335110 +381 15 306110

> Kijev - 4 dana, Ukrajina

  • 4 dana, 3 noci
  • već od 450€

Opis Destinacije

Kijev, glavni grad Ukrajine, obiluje mnoštvom crkava, katedrala, muzeja i parkova, i jedan je od najzelenijih gradova Evrope. Većina dešavanja se odvija oko Trga nezavisnosti gde se ljudi okupljaju i uživaju u zvucima grada, i tu se nalazi jedna od žila kucavica grada - ulica Khreschatyk, puna radnjica, restorana, i zgrada državnih službi. U blizini se nalazi i prelepa crkva Sveta Sofija. Odličan je metro sistem, lako se stiže sa jednog na drugi kraj grada, a obavezno treba obratiti pažnju na metro stanice, jer je skoro svaka stanica umetničko delo. Na kratkoj udaljenosti od centra nalazi se Kijevsko – pečerska Lavra, veličanstveni kompleks hramova i manastira koji se prostire na brdu uz reku Dnjepar, starih više od hiljadu godina. U kompleksu se nalaze i manastiri u katakombama, koji su nastali u XI veku i još uvek su očuvani. Tokom velikih praznika oglašavaju se zvona svih crkava i taj zvuk nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Blizu Lavre nalazi se ratni muzej, a celim kompleksom muzeja dominira kip žene sa mačem i štitom, koji je visok oko 60m ( Hristov kip u Riu je visok oko 40m ) i vidi se iz skoro svih delova grada. Kijev ima veliki broj restorana nacionalne i internacionalne kuhinje, a preporuka je da se obavezno proba boršč i varenjiki. Noćni život u gradu je odličan, veliki je izbor klubova koji rade do jutarnjih sati, obavezno nacionalno piće votku i ćaskanje sa uvek druželjubivim Ukrajincima, zaokružiće prijatni boravak u ovom još slabo otkrivenom biseru nekadašnje velike ruske države.Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 018/2012. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

POLAZAK: 17.oktobar 2019.                              
POVRATAK: 20. oktobar 2019.

Hotel Premier Rus 3* - standard soba 1/2 450e, doplata ya 1/1 sobu (na upit) 80e, aerdromska taksa 108e

Hotel Ukraine 4* standar soba 1/2 470e, doplata za 1/1 sobu (na upit) 90e, aerodromska taksa 108e

Smeštaj treće odrasle osobe ili deteta do 12 godina u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju, isključivo na upit!

Za ovo putovanje je potrebno minimum 15 putnika.

VIZA: DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE NIJE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO
avio prevoz na relaciji: Beograd-Kiev-Beograd;
smestaj u hotelu 3* ili 4* na bazi noćenja sa doručkom
transfere prema programu;
turistički program: panoramsko razgledanje Kieva;
usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča; troškove organizacije aranžmana.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO
Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu 108 € u trenutku objavljivanja programa,  iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
Fakultativni izleti
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
Individualni troškovi
Usluge koje nisu navedene u programu
FAKULTATIVNI IZLETI: 

U cene izleta uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice

Kievsko – Pečerska Lavra ( traje oko 3h )    25 €
Pirogovo ( traje oko 3h )   25 €
Za realizaciju izleta je potrebno minimum 12 putnika.
Hotel Ukraine  4*

Hotel Ukraine se nalazi pored Trga Nezavisnosti. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Lokacija je odlična za obilaske grada, u blizini se nalaze katedrala Sv. Sofije, sekretarijat predsednika Ukrajine, kabineti ministara, nacionalne filharmonije, pozorišta, parkovi, klubovi i šoping centri. Standard sobe imaju kupatilo, telefon, TV, klimu, wifi. Doručak švedski sto.

Premier hotel Rus 3*

Hotel se nalazi u poslovnom i turističkom delu grada, i metro linijom je dobro povezan sa ostalim delovima Kieva. U neposrednoj blizini hotela se nalazi Olimpijski stadion, univerzitet, trg Lava Tolstoja, šoping centri, prodavnice, restorani. Hotel ima bar, restoran, menjačnicu, bankomat, prodavnicu suvenira, konferencijske sale. Sobe imaju kupatilo, TV, sef, radio, telefon.

Organizator zdržava pravo zamene hotela hotelom  iste ili više kategorije, sličnog sadžaja o čemu će obavestiti putnike pre početka putovanja.

1. dan BEOGRAD- KIJEV
Sastanak  putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 05.00 h. Poletanje aviona za Kiev (let JU 660) u 07.00 h. Sletanje u Kiev u 09.50 sati. Obrok u avionu. Po završetku pasoške kontrole, polazak na poludnevno razgledanje Kieva. Smeštaj u hotel, slobodno vreme i noćenje.

2. dan KIJEV
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet u Kievsko-pečersku lavru, jednu od glavnih i najstarijih pravoslavnih svetinja, koja je pod zaštitom UNESCO-a. Ujedno je prvi manastir na teritoriji Kijevske Rusije izgradjen u 11. veku koji je ostao gotovo netaknut. Lavra je pravi grad u srcu Kijeva koji ima 14 pravoslavnih crkava, muški manastir, sedam muzeja i prvu štampariju u Rusiji. Nekadašnja crkva Uspenja presvete Bogorodice i okolne ćelije su formirale manastir u 17. veku. Tada je i dobio status lavre, važnog i mnogoljudnog manastira, pod direktnom vlašću Svetog sinoda a njegovi monasi zvanje arhimandrita.

3. dan KIJEV
Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet u Pirogovo. Jugozapadno od Kijeva, pod otvorenim nebom smešten je muzej arhitekture i života Ukraine – Pirogovo. Ujedno, to je i najveći zaštićeni kompleks u istočnoj Evropi. Iz cele zemlje na taj prostor doneti su najlepši primerci drvene arhitekture od 16 – 19 veka. Na površini od 150 hektara čuvaju se palate, vetrenjače, udobne kolibe boljestojećih gradjana opremljene tradicionalnim nameštajem, crkve i još oko 70.000 različitih predmeta vezanih za svakodnevni život. Svaki objekat je uredjen u skladu sa tradicijom vezanom za kraj iz kog je donet.

4. dan KIJEV- BEOGRAD
Dorucak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 21.40 h (Let JU 665). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 22.25 h.
Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture.

Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

OLYSlične Ponude